Zijn de huidige laadpalen klaar voor toekomstige auto’s?

De ontwikkeling van elektrische auto’s gaat verbazend snel. De verkoop stijgt, en bijna maandelijks kondigt men nieuwe modellen aan. Toch twijfelen veel bedrijven om laadpalen te installeren, want ze vrezen dat deze evolutie te snel gaat en hun investering al snel achterhaald is.

Maar we kunnen je geruststellen; de huidige laadpalen zijn klaar voor toekomstige elektrische auto’s.

Beschikbare laadvermogen

Het laadvermogen van de huidige generatie laadpalen is hoger dan de meeste elektrische auto’s aankunnen.

Om je een idee te geven; onze high-end DC-laders met actieve koeling produceren vermogens van 350 kW. Maar de maximumcapaciteit van de huidige modellen ligt meestal niet boven de 150 kW (Audi e-tron: 155 kW, Nissan Leaf: 100 kW, Hyundai Kona: 77 kW). Er is dus voldoende marge. Het duurt nog enkele jaren voordat de nieuwe generatie elektrische auto’s aan 350 kW laden.

Hardware-aanpassingen

Daarnaast is het perfect mogelijk om de hardware van jouw laadinfrastructuur aan te passen. En dan hebben we het niet over een volledige vervanging van alle onderdelen. Enkele componenten aanpassen is dikwijls voldoende om de laadsnelheid op te krikken.

Je kan ook de installatie uitbreiden met nieuwe snelladers indien dat in de toekomst nuttig is. Sommige uitbaters plaatsen bijvoorbeeld enkele goedkopere 50 kW laadpalen als test, en vervangen die na verloop van tijd door 100 kW snelladers als het concept rendabel is. De oude laadpalen kunnen dan verhuizen naar een nieuwe locatie.

Software updates

De laadinfrastructuur bestaat niet alleen uit laadpalen, transformatoren en andere hardware. Ook de software speelt een grote rol. Die kunnen we snel en eenvoudig bijwerken met over-the-air updates. Op deze manier spelen we in op de behoeften van toekomstige auto’s.

Zelf elektrische laadpalen plaatsen?

Kies voor innovatie en een toekomstgerichte partner voor uw laadoplossing.