Waarom elke autogarage laadpalen nodig heeft

Audi, BMW, Hyundai, Jaguar, Mercedes, Opel, VW… steeds meer automerken lanceren elektrische modellen. Dealers moeten de infrastructuur van hun showroom hierop aanpassen. Want een moderne garage kan niet zonder laadpalen.

Laadpalen voor bezoekers

Wie de overstap maakt van een verbrandingsmotor naar een volledig elektrische auto, wil waarschijnlijk eerst een proefrit maken. Elektrisch rijden is een compleet nieuwe ervaring. Je moet het zelf proberen om de voordelen te ontdekken.

Natuurlijk heb je als autogarage dan wel enkele laadpalen nodig bij je showroom. Hiermee blijven de batterijen van testwagens netjes op peil. Ook bestaande klanten kunnen hier even bijladen indien ze langskomen.

Laadpalen voor de werkplaats

Het is een goed idee om laadpalen in de werkplaats te voorzien. Waarom? Omdat voor bepaalde werkzaamheden de batterij een minimum laadniveau moet hebben. Dankzij deze laadpalen kunnen garagisten snel en eenvoudig bijladen indien nodig.

AC of DC-laders?

Laadpalen zijn er in twee verschillende types: AC of DC. Deze keuze hangt af van de snelheid waarmee je wil opladen. Wil je bijvoorbeeld testrit-modellen tijdens de nacht opladen, dan is een AC-lader voldoende. Om batterijen heel snel op te laden, bijvoorbeeld als service voor bestaande klanten, is een DC-lader een betere optie.

Wij zorgen voor de planning, installatie en service

TSG Charge is een all-in-one partner voor laadpalen. Wij plaatsen wandlaadstations en losstaande zuilen, inclusief een gebruiksvriendelijke backoffice. Indien gewenst, bekleden we alles in de branding van jouw automerk. Ook voor het onderhoud kan je bij ons terecht.

Contacteer ons vandaag nog om je plannen te bespreken.