Een overzicht van alle elektrische bestelwagens

Elektrische bedrijfsvoertuigen bieden allerlei voordelen. Ze zijn fiscaal interessant en hebben een lager verbruik dan modellen met een verbrandingsmotor. Daarom investeren steeds meer bedrijven in elektrische bestelwagens.

Deze elektrische bestelwagens kan je reeds bestellen

Citroën e-Jumpy

Momenteel heeft het Franse automerk Citroën één elektrische bestelwagen in haar gamma zitten; de e-Jumpy. Die is beschikbaar in drie lengtes, met een laadvolume tussen de 4,6 en 6,6 m³. Je hebt de keuze tussen een 50 kWh en 75 kWh batterij. De grootste versie is goed voor een WLTP-rijbereik van 330 km.

Fiat eDucato

De Fiat Ducato ken je ongetwijfeld al. Maar wist je al dat er ook een elektrische variant verkrijgbaar is? Dit commercieel voertuig heeft twee batterijconfiguraties met een maximaal bereik van 370 km – wat meer dan voldoende is voor de meeste vakmannen. Naast de klassieke bestelwagen en minibus is er ook een open chassis om zelf in te richten.

MAN eTGE

MAN staat synoniem met bestelwagens. Sinds kort hebben ze ook een emissievrij model in hun collectie. De eTGE heeft een volledig elektrische aandrijving met een actieradius van 115 km – ideaal voor interventies en levering in en rond de stad.

Mercedes eSprinter en eVito

Mercedes is altijd een sterke speler geweest op de markt van de commerciële voertuigen. Wie op zoek is naar een elektrische bestelwagen heeft bij de Duitsers twee opties: de eSprinter en eVito. Het rijbereik van beide modellen is bijna identiek. Het grootste verschil is het laadvolume. De eVito heeft een cargoruimte van 6,6 m³, terwijl de eSprinter dit bijna verdubbelt tot 11 m³.

Nissan e-NV200

Van eenmanszaken tot internationale installatiebedrijven; de Nissan e-NV200 is een duurzame oplossing voor elke onderneming. De 40 kWh batterij is opgeladen in slechts 40 minuten, waarna je weer 200 km op de teller kan zetten. De Nissan e-NV200 is compact aan de buitenkant en ruim aan de binnenkant. Hierdoor is deze elektrische bestelwagen ideaal voor bedrijven in de stad.

Opel Vivaro-e

Met een Opel Vivaro-e ben je helemaal klaar voor de toekomst. Deze bestelwagen is fiscaal interessant door de 100% elektrische aandrijving. Bijkomende voordelen zijn de lage verbruikskosten, het snelle opladen (30 tot 45 minuten) en de grote autonomie (ca. 334 km met de 75 kWh batterij).

Peugeot e-Expert

Als elektrisch bedrijfsvoertuig behoudt de Peugeot e-Expert alle troeven van haar dieselbroertje, maar dan met 0 gr. CO2-uitstoot. De elektromotor zorgt voor een aangenaam rijgevoel met een onmiddellijke acceleratie. Het maximale rijbereik is 330 km. Moet je onderweg toch even bijladen? Dan word je aangenaam verrast door de snelle laadtijden – tot 80% in 30 minuten.

Renault Kangoo ZE en Master ZE

Naast Citroën en Peugeot heeft ook het Franse Renault enkele elektrische bestelwagens gelanceerd. Wie weinig plaats nodig heeft, kiest de compacte Kangoo ZE. Voor groter materiaal is de Master ZE perfect geschikt. Kortom; voor elke klus heeft Renault een passende bestelwagen.

VW e-Crafter

De laatste groene bestelwagen in ons lijstje is de VW e-Crafter. Deze werd speciaal ontworpen voor koerier- en pakjesdiensten. Maar met een laadvermogen tot 1,7 ton is hij ook geschikt voor loodgieters, elektriciens en andere vakmannen. Volgeladen heeft de e-Crafter een rijbereik tot 173 km. Zo ga je probleemloos van afspraak naar afspraak.

Toekomstige modellen

Het aanbod elektrische bestelwagens groeit gestaag. Ook in 2021 en 2022 worden heel wat nieuwe modellen gelanceerd. Bezoek de website van je favoriete automerk om op de hoogte te blijven.

Tip: vergeet de laadinfrastructuur niet

Ga je investeren in e-bestelwagens? Vergeet dan niet om de juiste laadinfrastructuur te voorzien. TSG Charge levert hiervoor een totaalservice. Wij gaan niet alleen op zoek naar de beste laadpalen voor jouw wagenpark, maar doen ook de installatie en service-na-verkoop. Contacteer ons voor meer info.